Janna over haar opdracht bij Schiphol

Als Data Analist & Scientist Smart-Ticketing & Predictive Maintenance optimaliseren

Case
Schiphol
Janna over haar opdracht bij Schiphol

Kan je iets vertellen over jouw interim opdracht bij Schiphol?

Bij Schiphol was ik deel van het Smart-Ticketing team binnen de afdeling Asset Management. Smart Ticketing is een geautomatiseerd ticketingsysteem, bedoeld om storingen van assets snel te kunnen detecteren en daarmee de overlast voor passagiers te beperken. Met assets worden apparaten bedoeld die aanwezig zijn op de luchthaven, zoals roltrappen, liften en draaideuren, maar ook bijvoorbeeld warmtepompen en passagiersbruggen. Ons team was verantwoordelijk voor het toevoegen van nieuwe asset groepen, en het verbeteren van de kwaliteit van tickets.

Wat doe jij binnen deze opdracht als Data Analist & Scientist?

Als Data analist bij Smart-Ticketing was ik met name bezig met het analyseren van grote hoeveelheden data uit SCADA systemen door middel van SQL en Python scripts. Daarnaast ging ik regelmatig in gesprek met stakeholders en developers om verbeteringen voor het product te identificeren en te realiseren. Ook heb ik een dashboard gebouwd in Splunk die gebruikt wordt door bedrijfsvoering om de dagelijkse operatie beter te kunnen monitoren.

Als Data Scientist ben ik momenteel bezig met vraagstukken rondom de technische implementatie van Predictive Maintenance modellen binnen de Schiphol IT-infrastructuur. Het doel is om te voorspellen wanneer een asset stuk gaat, en wanneer het beste onderhoud kan worden gedaan. Hiervoor ben ik bezig met het ontwikkelen en testen van verschillende Machine Learning modellen en het onderzoeken van de features en target variables als input voor deze modellen.

Wat heb je geleerd van deze opdracht?

Ik heb in deze opdracht heel veel technische kennis en ervaring opgedaan, zoals het ontwikkelen van eigen Python libraries en machine learning modellen, maar ook soft skills zoals het samenwerken in Git, het werken in een KANBAN team en stakeholder management.

Wat vind je het leukste aan deze opdracht?

Ik vind het leukste aan deze opdracht dat ik intensief kan samenwerken met andere analisten en dat ik veel leer. Ook vind ik het fijn om in een innovatief team te zitten en veel vrijheid te krijgen in het onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe oplossingen.

Wat vind je het leukste aan het werken bij Always be learning?

Er zijn veel dingen leuk aan het werken bij Always Be Learning (veel workshops, leuke activiteiten en natuurlijk de heerlijke koffie 😉), maar als ik één ding moet noemen dan is het hoe bijzonder het is dat we zo’n leuk en hecht team hebben bij ABL. We leren van elkaar, helpen elkaar en hebben het eigenlijk altijd wel gezellig. Om die reden ga ik altijd met veel plezier naar kantoor.

Wil jij ook lekker koffie drinken met ons hechte team ; )

Spreekt dit verhaal jou aan en lijkt het je leuk om veel te leren en afwisselende opdrachten te doen? Wij zoeken goede en leuke collega’s om ons team te komen versterken!

Kijk op onze vacaturepagina voor meer informatie over hoe het is om bij ons te werken en de openstaande vacatures.