Data Scientist Tim bij Almere City FC

Hoe verplaatsen seizoenkaarthouders zich per seizoen door het stadion?

Case
Almere City FC
Data Scientist Tim bij Almere City FC

Kan je iets vertellen over dit data project?

Almere City is een jonge, snelgroeiende club. Ze zijn erg betrokken bij hun supporters en willen hen zo gericht mogelijk kunnen bedienen met hun diensten. In ons project onderzochten wij voor Almere City hoe seizoenkaarthouders zich per seizoen door het stadion verplaatsen. Beginnen ze als kinderen met ouders in een bepaald vak en gaan ze in hun tienerjaren met vrienden naar een ander vak? Zijn er zakelijke klanten die seizoenkaarten voor normale vakken bezitten, die als dank voor hun steun eens uitgenodigd kunnen worden voor de business lounge? Ik heb Almere City geholpen bij het beantwoorden van deze vragen.

Wat deed jij binnen dit project als Data Scientist bij Almere City FC?

Ik ben op bezoek gegaan bij Almere City FC om samen met hen tot de kern van de vraag te komen. Samen met Dennis heb ik daarna de verplaatsing van seizoenkaarthouders over het stadion in beeld gebracht. Dit hebben we vervolgens inzichtelijk gemaakt in plattegronden (visueel ontworpen door onze design held Jesse de Jong van Saxum – een ander bedrijf binnen MakerStreet). Daarnaast heb ik een dashboard applicatie op Google Cloud Platform gebouwd. Hiermee kan de voetbalclub zelf in de data duiken om informatie van specifieke groepen seizoenkaarthouders op te zoeken.

Wat vond jij het leukste aan dit project?

Ik vond het super leuk om het hele proces van verkenning van de vraag, tot uitvoering, tot product en presentatie te doorlopen. Ik vind het leuk om gevarieerd te werken en om naast het data stukje, applicaties te bouwen en me bezig te houden met het visueel ontwerpen van dashboards. Datavisualisatie is communicatie! Bij Always be learning vinden we dat erg belangrijk. Daarom hebben we hierin onlangs nog een training ontvangen van designer Maarten Lodewijk – ook van zusje Saxum.

Wat heb je geleerd van dit project?

Dat je écht overal toegevoegde waarde kunt leveren met inzichten uit data en dat het juist voor jonge, snelgroeiende bedrijven en organisaties essentieel is om te weten waar je je tijd, geld en energie in investeert.

Wil jij ook werken aan toffe opdrachten?

Spreekt het verhaal van Tim jou aan en lijkt het je leuk om veel te leren en afwisselende opdrachten te doen? Wij zoeken goede en leuke collega’s om ons team te komen versterken : )

Kijk op onze vacaturepagina voor meer informatie over hoe het is om bij ons te werken en de openstaande vacatures.