Esther over haar opdracht bij VodafoneZiggo

Product Owner en Senior Data Analist in het Customer Experience Analytics team

Case
VodafoneZiggo
Esther over haar opdracht bij VodafoneZiggo

Kan je iets vertellen over jouw interim opdracht bij VodafoneZiggo?

VodafoneZiggo heeft de ambitie om een meer data-gedreven, klantgerichte, wendbare en ‘digital first’ organisatie te worden. Tijdens mijn opdracht voor deze klant had ik een dubbelrol, namelijk Product Owner en Senior Data Analist in het Customer Experience Analytics team. Dit team bestond uit zo’n twintig mensen die analyseerden hoe klanten de dienstverlening van Vodafone en Ziggo ervaren. Denk bijvoorbeeld aan analyses van hoe klanten het bestelproces ervaren of wat de impact is van een aanpassing op de website op hoe klanten contact hebben met Vodafone en Ziggo. Hiervoor gebruikte het team zowel rapportages als meer geavanceerde analyses en technieken, om zo op een datagedreven manier de rest van de organisatie te helpen om de dienstverlening te verbeteren.

Wat deed jij binnen deze opdracht als Data Analist en Product Owner?

In deze rol heb ik binnen dit team hele verschillende dingen gedaan. Allereerst was ik Product Owner van een E2E dashboard, waarin allerlei belangrijke data samenkomt om de klantprocessen te sturen. In deze rol schakelde ik veel met verschillende stakeholders om te begrijpen wat er nodig was voor een optimaal functionerend dashboard. Daarnaast richtte ik me ook op inhoudelijke analyses. Bijvoorbeeld over welke informatie we uit reviews konden halen en wat voor impact wijzigingen in de Mijn Ziggo App hadden op het aantal telefoontjes naar de klantenservice. Tot slot heb ik ook samen met een collega de rest van het team een training gegeven in text analytics.

Wat heb je geleerd van deze opdracht?

Ik heb tijdens deze opdracht heel veel geleerd over stakeholder management. De rol van Product Owner was voor mij in begin best een uitdaging, omdat ik hier nog geen ervaring mee had. Gelukkig kon ik via Always be learning een cursus Stakeholder Management en een training voor Certified Product Owner volgen en werd ik goed ondersteund door mijn manager en collega’s bij VodafoneZiggo. Hierdoor heb ik veel geleerd over hoe ik inzichtelijk krijg wat belangrijke stakeholders zijn en dat het niet erg is om soms ook ‘nee’ te zeggen.

Wat vond je het leukste aan deze opdracht?

Het allerleukste was voor mij (de samenwerking met) het team! Ik werkte in een heel divers team en iedereen zorgde er vanaf dag één voor dat ik me echt onderdeel van het team voelde. Mijn collega’s waren heel behulpzaam, ik heb veel van ze geleerd en zij hopelijk ook van mij.

Waarom zou je werken bij Always be learning aanraden aan andere data specialisten?

Ik vind de afwisseling in opdrachten het allerleukste! Ik werk nu 1,5 jaar bij Always be learning en ben inmiddels aan mijn derde opdracht begonnen. Door deze afwisseling en de kennissessies die we regelmatig met Always be learning opzetten, heb ik in een korte tijd al heel veel nieuwe dingen geleerd en mezelf enorm kunnen ontwikkelen. Daarnaast is het natuurlijk ook heel gezellig met alle ABL-collega’s!

Wil jij ook werken aan toffe opdrachten?

Spreekt het verhaal van Esther jou aan en lijkt het je leuk om veel te leren en afwisselende opdrachten te doen? Wij zoeken goede en leuke collega’s om ons team te komen versterken : )

Kijk op onze vacaturepagina voor meer informatie over hoe het is om bij ons te werken en de openstaande vacatures.