Lead Data Engineer Auke over zijn opdracht bij Mediahuis

Hoe leid je een migratie naar Azure Synapse binnen een internationale omgeving?

Case
Mediahuis
Lead Data Engineer Auke over zijn opdracht bij Mediahuis

Kan je iets vertellen over jouw interim opdracht bij Mediahuis?

Het Mediahuis is als onderdeel van een internationale groep één van de grootste mediabedrijven van Nederland met sterke landelijke merken zoals de NRC en de Telegraaf en een flinke portefeuille aan lokale en online merken, goed voor een bereik van 9,4 miljoen Nederlanders. Vanuit de groep is gevraagd om alle nederlandse entiteiten samen te brengen op een nieuw te bouwen dataplatform om efficiënter samen te kunnen werken en om slimmer met de kosten om te kunnen gaan. Super toffe opdracht dus!

Wat deed jij binnen deze opdracht als Lead Data engineer?

Mijn rol was zeer divers. Ik was mede verantwoordelijk voor het uitdenken, bouwen en implementeren van het nieuwe dataplatform. In eerste instantie begon ik als senior data engineer, maar later heb ik er extra taken erbij genomen, waardoor ook de lead werd voor het nieuwe B2B platform. Het doel van het platform is om een goede basis neer te zetten waarmee alle entiteiten binnen de Mediahuisgroep uit de voeten kunnen. Denk hierbij aan alle mogelijke rapportages maar ook eventuele andere dataproducten of input voor de wat meer geavanceerdere data analyses.

Wat heb je geleerd van deze opdracht?

Deze opdracht heeft mijn kennis van stakeholder management aanzienlijk vergroot. In het begin was de rol van lead een uitdaging. Daarnaast heb ik veel geleerd van het vanuit niks opzetten van een nieuw dataplatform in de cloud met Azure Synapse. Erg waardevolle inzichten.

Wat vond je het leukste aan deze opdracht?

Het leukste aspect van deze opdracht was ongetwijfeld het lerende aspect. Ik heb veel geleerd van én over het team en hoe je iedereen richting een gezamelijk doel beweegt. Bovendien kreeg ik de gelegenheid om nieuwe technische vaardigheden op het gebied van Azure Synapse te ontwikkelen, wat deze opdracht nog leuker maakte.

Waarom zou je werken bij Always be learning aanraden aan andere data specialisten?

Ik zou Always be learning ten zeerste aanraden aan andere data specialisten, en dat komt voornamelijk door de variatie in opdrachten en de leuke collega's. Je krijgt een unieke kans om bij topbedrijven mee te bouwen aan hun dataoplossingen waardoor je mega veel ervaring opdoet. Daarnaast heb je altijd een 'thuishonk' waar je met collega's kan sparren over je opdracht, je nieuwe dingen leert (what's in a name) in maandelijkse sessies en waar het altijd super gezellig is met genoeg leuke uitjes.

Benieuwd naar ons 'thuishonk'?

Spreekt dit verhaal jou aan en lijkt het je leuk om veel te leren en afwisselende opdrachten te doen? Wij zoeken goede en leuke collega’s om ons team te komen versterken!

Kijk op onze vacaturepagina voor meer informatie over hoe het is om bij ons te werken en de openstaande vacatures.